Sosa
Sosa je španělská společnost založená v roce 1967 a významným výrobcem surovin pro molekulární gastronomii, textur, příchutí a cukrářských ingrediencí. Produkty značky Sosa, jako je například Glicemul (mono-diglycerin / E 471) , se používají v molekulární kuchyni k vytváření různých textur a emulzí.
-
Molekulární gastronomieje moderní způsob přípravy jídel, který využívá chemické procesy a speciální suroviny k dosažení neobvyklých textur a forem jídel.
Glicemul (mono-diglycerin E471): Emulgátor pro vytváření stabilních olejových emulzí ve vodném prostředí, který je klíčovou surovinou pro texturování v molekulární kuchyni.
Alginát Sodný (E401): Texturovač používaný například pro sférifikaci (vytváření kuliček)
CalcicSalt (chlorid vápenatý): Látka používaná ve spojení s alginátem pro sférifikaci.
Agar (E406): Gelující látka pro vytváření gelových textur