Miso kořenící pasta - Shiro miso, světlá, 1 kg
Kód: 11632Detailní popis produktu
Miso je fermentovaná pasta ze sojových bobů, která se používá do polévek, omáček a jako koření. Skládá se ze sójových bobů, rýže, soli, rýžových kvasnic a koření. Čím tmavší je pasta Miso (Akamiso), tím vyšší je podíl soli a tím intenzivnější je aroma a chuť. Světlé Miso (Shiromiso) je naproti tomu spíše sladké chuti. Takže není divu, že chuť polévky Miso je velmi závislá na výběru použitých druhů pasty. Miso pasty sice pocházejí z Japonska, ale fungují jako výborné univerzální ochucovadlo, které se uplatní v jakékoli kuchyni. Jde o tradiční výrobek, kdy se sójové boby smíchají se solí a fermentačním činidlem koji a ve velkých dřevěných sudech nechají kvasit. Ke zmíněným základním surovinám se většinou přidává ještě obilovina, nejčastěji rýže a ječmen. Existuje nespočet druhů misa od těch kvašených jen 5 dnů po ty, které kvasily několik let, od světle žlutého až po temně hnědé. Barva je u misa spolehlivým indikátorem, jaká chuť vás čeká. Čím je miso tmavší, tím je výraznější a aromatičtější. Jeho chuť se trochu podobá sójové omáčce, ale je plnější, bohatší. Světlá sojová pasta. Složení: voda, 31,8% sójové boby, rýže, sůl. Skladujte při teplotě maximálně + 9 °C. Produkt z Japonska. Alergeny: sója. Odpovědný podnikatel: JFC Germany GmbH, Theodorstrasse 293, D-40472 Dusseldorf, Německo. Prodejce v ČR: Toppotraviny.cz s.r.o., IČ: 24809594, DIČ: CZ24809594, Praha 5.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Japonské produkty |
|---|---|
| Hmotnost: | 1.05 kg |
| EAN: | 4902401152011 |
| Skladovací teplota: | 5.00 °C |
| Energetická hodnota kj/kcal: | 768/183 |
| Alergeny: | 06 SÓJOVÉ BOBY |
| Bílkoviny g: | 11 g |
| Cukry g: | 8,4 g |
| Nasycené mastné kyseliny g: | 1,0 g |
| Organický: | Ne |
| Sacharidy g: | 19 g |
| Sůl g: | 12,0 g |
| Tuky g: | 6,0 g |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Diskuze
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
