Dárková sada Pršutérie s Adélkou
Kód: 82095Detailní popis produktu
1 x Spumante Adele Brut Nature (charmat lungo), limitovaná edice
Limitovaná edice šumivého vína brut nature vyrobená metodou charmat lungo. Brut nature je označení pro sekty se zbytkovým cukrem méně než 3 g/litr, patří tedy mezi nejsušší šumivá vína. Metoda charmat lungo je založená na principu druhotného kvašení v nerezovém ocelovém tanku 12 měsíců. Dále víno odpočívalo v lahvi 4 měsíce, což mu dodává sametovou chuť. Má slámově žlutou barvu a jemné perlení. Aroma je květinové s nádechem bílého ovoce. V chuti je elegantní, s dlouhým závěrem podpořeným zralostí hroznů.
Víno se snoubí s plody moře a syrovou rybou, ale také s bílým masem, čerstvými sýry nebo sušenou šunkou.
Odrůda: Pinot Grigio Delle Venezie DOP
Vinařská oblast: Veneto
Obsah alkoholu: 12 %
Teplota podávání: 6–8 °C
Vyrobeno v Itálii.
1 x Chorizo z Pršutérie Chovaneček, dárkové balení 1 x 150 g
Chorizo je tradiční fermentovaná klobása španělského typu. Je připravováno podle původní receptury a je charakteristické vůní i chutí po štiplavém česneku a červené paprice. Vepřové maso 95 %
Zrání minimálně 21 dní
1 x Fuet z Pršutérie Chovaneček, dárkové balení 1 x 150 g
Fuet je tradiční fermentovaná klobása španělského typu. Jeho charakteristickou chuť vytváří spolu se speciálním kořením také speciální kultury mikroorganismů, které vytváří kyselinu mléčnou, která zjemňuje svalovou strukturu, a podporují zrání masa. Výsledkem je výjimečná chuť. Fuet je naplněn v jedlém vepřovém střívku. Vepřové maso 95 %. Zrání minimálně 21 dní
1 x Pršut panenka z Pršutérie 1 x cca 180 g
Pršuto panenka se vyrábí z nejjemnějšího vepřového masa – panenské svíčkové. Výroba trvá několik týdnů.
Postupným a pomalým sušením dochází k odjímání vody a tím se výrazně zvyšuje trvanlivost výrobku. S časem a zráním se zvyšuje intenzita přírodního aromatu masa.
Jalovec, pepř, koriandr, vavřín spolu s jemným zauzením bukovým dřevem podtrhnou lahodnou chuť masa.
Pršuto panenku oceníte pro velmi nízký obsah tuku a jemnou chuť.
1 x Karé pršut z Pršutérie 1 x cca 160 g
Pršuto karé se vyrábí z kvalitního vepřového masa. Výroba probíhá několik měsíců.
Na výrobu 100 g karé bylo použito 150 g vepřové kotlety.
1 x Archivní slanina z Pršutérie 1 x cca 180 g
Z vytříděného kvalitního vepřového boku – na výrobu 100 g slaniny se použilo 145 g syrového masa. Jemnou, lahodnou chuť masa zauzeného bukovým dřevem podtrhávají jalovec, pepř, koriandr a vavřín.
Vynikne v teplé i studené kuchyni, především do italských specialit jako jsou pasta Carbonara nebo Caesar salát, ale i jako chuťovka na degustační tabuli se zrajícím sýrem a sklenkou dobrého vína.
Doba zrání min. 3 měsíce.
1 x Klášterní pršut z Pršutérie 1 x cca 200 g
Klášterní pršut se vyrábí z vytříděného kvalitního vepřového masa. Výroba probíhá několik měsíců. Na výrobu 100 kg pršutu jsme použili 150 kg syrového masa.
Pršuto je vakuově zabaleno. Po rozbalení uchovávejte pršut v chladném prostředí nejlépe zavěšen tam, kde mírně proudí vzduch
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Dárky 2025 |
|---|---|
| Hmotnost: | 3.8 kg |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
